08 Δεκεμβρίου, 2015

Χειροποίητα γουράκια...

         
         Ένα από τα έθιμα στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι η ανταλλαγή των δώρων. Η αυθόρμητη αντίδραση των παιδιών τη στιγμή που παίρνουν το δώρο τους είναι μοναδική. Όλοι θα έχουμε δει παιδιά να φωνάζουν, να γελάνε, να αγκαλιάζουν σφιχτά και να στέλνουν φιλιά από την χαρά τους πριν ακόμα σκίσουν το περιτύλιγμα.

Εξάλλου η χαρά βρίσκεται στην ίδια την πράξη και όχι τόσο στο περιεχόμενο του κουτιού. Χαίρεσαι επειδή κάποιος σε σκέφτηκε, επειδή κάποιος ξόδεψε χρόνο για το δικό σου δώρο, επειδή, τελοσπάντων κάποιος ήθελε να σε δει χαρούμενο τη στιγμή εκείνη.
           Όσο και να μεγαλώνουμε, όσο και να θέλουμε να το παίζουμε ώριμοι και "μεγάλοι", όταν κάποιος μας δίνει ένα δώρο ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά θα την προσφέρουμε. Και όσοι μέσα μας παραμένουμε ακόμα παιδιά θα αγκαλιάσουμε ακόμα πιο σφιχτά, θα γελάσουμε δυνατά και θα ξεφωνίσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ!!!!!!
             Και όλα αυτά θα γίνουν ακόμα πιο έντονα αν το δώρο σου είναι χειροποίητο. Αν αυτός που στο έδωσε, το έφτιαξε ειδικά για σένα και όμοιό του δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Υπάρχει μια ανεκτίμητη μοναδικότητα στα χειροποίητα.
               Είναι ωραίο, λοιπόν να παίρνεις δώρα, αλλά είναι ακόμα καλύτερο να τα προσφέρεις. Φέτος, τις γιορτές μην ξεχάσεις να προσφέρεις απλόχερα αγάπη και χαρά σε όσους αγαπάς. Και να ξέρεις δεν είναι ανάγκη να ξοδευτείς. Φτιάξε χειροποίητα αντικείμενα με λίγα και εύκολα υλικά. Μια πρώτη ιδέα (γιατί θα ακολουθήσουν κι άλλες αργότερα- μείνε συντονισμένος στο Ms Wooddy για να τις δεις)  είναι να φτιάξεις χειροποίητα γούρια.

Γιατί να φτιάξεις γούρια;

  1. Γιατί φτιάχνονται πανεύκολα.
  2. Γιατί σου παίρνει λίγη ώρα η κατασκευή τους.
  3. Γιατί είναι οικονομικά.
  4. Γιατί έχουν απλά υλικά.
  5. Γιατί δηλώνουν καλοτυχία.
  6. Γιατί μπορείς να τα προσφέρεις και σε άνδρα και σε γυναίκα.
  7. Γιατί στολίζονται εύκολα σε οποιοδήποτε σπίτι.
  8. Γιατί παραμένουν στολισμένα όλο το χρόνο και δεν μαζεύονται τέλος του Γενάρη, μαζί με τα λαμπιόνια και το δέντρο.
  9. Γιατί πιάνουν ελάχιστο χρόνο.
  10. Γιατί είναι μικρά αλλά εντυπωσιακά.
Πολλοί οι λόγοι. Γι' αυτό πιάσε αμέσως δουλειά. Άκου τι έχεις να κάνεις:

         Πήγαινε σε μαγαζιά που πουλάνε χάντρες, κορδόνια και μικροαντικείμενα και προμηθεύσου με οτιδήποτε αρέσει σε σένα. Σίγουρα θα χρειαστείς κορδόνι για να κρεμάσεις τα στολίδια σου και κρίκους του μπρελόκ για να κρέμονται όλα μαζεμένα από ένα σημείο. Αντί για τους κρίκους, μπορείς να πάρεις κάποιο μεγάλο αντικείμενο (π.χ. Ρόδι ή πέταλο) και να κρεμάσεις εκεί πάνω τα υπόλοιπα. Αυτά διάλεξα εγώ:



       Στη συνέχεια, κόψε ένα κομμάτι κορδόνι και δέσε πάνω του όποιο αντικείμενο επιθυμείς. Μπορείς να περάσεις χάντρες από το κορδόνι σου για να δώσεις χρώμα και στυλ στην κατασκευή σου. Για να κάνεις αποστάσεις ανάμεσα στα στολίδια σου, φτιάξε κόμπους. Ο κόμπος θα εμποδίσει το στολίδι να κατέβει χαμηλά και να "κουκουλώσει" το προηγούμενο. Τέλος, μπορείς να πάρεις πολύχρωμες φούντες και να τις κρεμάσεις απευθείας από τον κρίκο. Οι φούντες θα δώσουν ένταση και χρώμα.
          Οι συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις με όλα σου τα αντικείμενα είναι άπειροι και σίγουρα
μοναδικοί. Δοκίμασε και θα εντυπωσιαστείς με τις ικανότητές σου και το αποτέλεσμα. 
















Πως σας φάνηκε;