01 Δεκεμβρίου, 2015

Χιονόμπαλες παντού....

           
          "Last Christmas" ακούς στο ραδιόφωνο ενώ οδηγείς και ξαφνικά συνειδητοποιείς πως ναι! Έρχονται Χριστούγεννα!! Έχει φτάσει ο Δεκέμβρης και εσύ τρέχεις να στολίσεις το σπίτι με όσα χριστουγεννιάτικα στολίδια έχεις από πέρυσι.
Σκέφτεσαι να αγοράσεις καινούρια αλλά λίγο η κρίση και τα περιττά έξοδα, λίγο οι 3 και κάτι μοναχά εβδομάδες που θα τα χαρείς, αλλάζεις γνώμη και λες "μια χαρά είναι και τα παλιά".
               Δεν θα ήθελες, όμως, να έχεις νέα, πανέμορφα στολίδια και χωρίς να ξοδέψεις πολλά για να τα αποκτήσεις; Και ποιος δεν θα ήθελε θα μου πεις, και δίκιο θα έχεις. Εδώ, λοιπόν, έρχομαι εγώ να σε βοηθήσω. Σήκωσε μανίκια, βάλε την φαντασία σου να δουλέψει, άνοιξε τα ντουλάπια σου και βρες όσα περισσότερα βάζα μπορείς. Ναι! Ναι! Θα αξιοποιήσουμε τα παλιά σου βάζα και θα φτιάξουμε χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες. 
           



   
 Υλικά που θα χρειαστείς:  
  • βάζα 
  • νερό
  • υγρή γλυκερίνη (στα φαρμακεία)
  • χρυσόσκονη ή ψεύτικο χιόνι
  • κόλλα 
  • διάφορα μικρά στολίδια.

Η διαδικασία είναι απλή. Δώσε προσοχή!
          Τοποθέτησε τα βάζα σε μια λεκάνη με νερό και άφησέ τα για 2-3 ώρες. Μετά με ένα μαχαίρι ξύσε το χαρτί στο εξωτερικό τους. 
          Πάρε το καπάκι και κόλλησε από την μέσα μεριά του όσα και όποια αντικείμενα επιθυμείς.
          Γύρισε το βάζο ανάποδα, γέμισε το με νερό, βάλε λίγη γλυκερίνη και πρόσθεσε τη χρυσόσκονη ή το χιόνι.
         Βάλε το καπάκι από πάνω και κούμπωσε το καλά. Για να είσαι σίγουρος πως δεν θα τρέχει νερό, μπορείς να βάλεις κόλλα γύρω από το καπάκι στο σημείο που κουμπώνει.
           Στόλισε το βάζο σου με κορδέλες, πανιά, χάντρες κ.α.
Η χιονόμπαλα  είναι έτοιμη!!!!!!!!!!!!












Και φυσικά, μπορείς να φτιάξεις χιονόμπαλες για όλο το χρόνο!!!! Βρες αντικείμενα που ταιριάζουν με το χώρο σου και πειραματίσου.





Tips: 
Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις απιονισμένο νερό, καθώς το νερό της βρύσης με το καιρό θα βγάλει τα άλατά του και θα θολώσει το βάζο.

Την υγρή γλυκερίνη μπορείς να την προμηθευτείς από οποιοδήποτε φαρμακείο και η τιμή της είναι περίπου 1-2 ευρώ. 

Φρόντισε η κόλλα που θα χρησιμοποιήσεις να είναι αρκετά δυνατή και να μην αλλοιώνεται από το νερό. Θα σου πρότεινα ζεστή σιλικόνη ή κόλλα στιγμής.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! :) :) 




                                                    Last Christmas - Wham

Πως σας φάνηκε;