08 Απριλίου, 2016

Lemon pie, μια συνταγή που θα σε τρελάνει...


Χρόνος Προετοιμασίας: 30′
Χρόνος Ψησίματος: 22-25′

    Υλικά:   
    Για τη βάση

    • 10-12 μπισκότα τύπου digestives
    • 3 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
    • 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

    Για την κρέμα λεμονιού:

    • 80 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
    • 3 μεγάλα αυγά (θερμ. δωματίου)
    • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 55 γρ. βούτυρο σε κομματάκια (θερμ. δωματίου)
    •  ξύσμα από ένα λεμόνι


      Για τη μαρέγκα:
      • 3 ασπράδια αυγών (θερμ. δωματίου)
      • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική.

      Εκτέλεση
      Για τη βάση
      1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα. 
      Στο μούλτι χτυπάμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε στο μπολ τη σκόνη μπισκότου με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα ανασηκώνοντας ελαφρώς τις άκρες της ζύμης. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά.

      Για την κρέμα λεμονιού:
      1. Ετοιμάζουμε το bain-marie για την κρέμα λεμονιού. Βάζουμε λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι και τοποθετούμε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει. 

      2. Σε ανοξείδωτο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα. Προσθέτουμε το χυμό και τα αυγά και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μπολ πάνω στο κατσαρολάκι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να αρχίσει το μείγμα να πήζει. Θα πάρει μερικά λεπτά (5′-10′).

      3. Αμέσως μόλις πήξει, αποσύρουμε το μπολ και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε το μείγμα μέσα από ένα το σουρωτήρι σε ένα άλλο μπολ, πιέζοντας να περάσει όλο. Προσθέτουμε τη βανίλια και τα κομματάκια του μαλακού βουτύρου, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια λεία κίτρινη κρέμα.

      4. Βγάζουμε τη βάση από το φούρνο. Ρίχνουμε την κρέμα λεμονιού από πάνω. Ξαναβάζουμε στο φούρνο και αφήνουμε για 10-12 λεπτά.

      Για τη μαρέγκα:
      1. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη μαρέγκα. Εάν δεν έχουμε μίξερ ρίχνουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια. Τα χτυπάμε διαρκώς να πάρουν ‘αέρα’. Όταν αρχίσει η μαρέγκα να είναι πιο στέρεη ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε λίγο λίγο μέχρι να τη ρίξουμε όλη. Η μαρέγκα είναι έτοιμη. Εάν έχουμε μίξερ επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα του σύρματος.

      2. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε τη μαρέγκα σε όλη την επιφάνεια της κρέμας, καλύπτοντας τη εντελώς. Τοποθετούμε την τάρτα για τελευταία φορά στο φούρνο. Ψήνουμε για μερικά λεπτά έως ότου δούμε να σκουραίνει από πάνω.

      3. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.


      ΚΑΛΗ ΑΠΌΛΑΥΣΗ!!!!

        Πως σας φάνηκε;